I finally found a jungle I like


Koolibri tort
09/06/2010, 11:58
Filed under: toiduklubi

Esimeseks  (kaheteistkümnest) tordiks sai Hummingbird cake, mille erinevaid retsepte on netis vist küll umbes tuhat. Mina valisin selle, kuid raha(tuse) tõttu asendasin pekaanpähklid kreekapähkli ning mandlite seguga. Veidi kohendasin muud ka.

  • 700 ml jahu
  • 400 ml suhkrut (järgmine kord peaks tunduvalt vähem panema)
  • 1tl soodat
  • 1tl kaneeli
  • 1tl soola
  • 3 kergelt vahtu löödud muna
  • 350ml toiduõli
  • 1-2 tl vanillisuhkrut
  • kolmveerand purki kurnamata ananassi (suur purk), blenderis purustatult
  • 400ml pähkleid
  • 2 pehmet (mustaks tõmbunud) banaani, väikesteks tükkideks tehtult
  • Juustuglasuur: 3 pakki toorjuustu (ma kasutasin Farmi oma), 400g tuhksuhkrut ning 75g pehmet võid

Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
Sega kokku jahu, suhkur, sooda, kaneel ja sool. Lisa munad, õli ja vanillisuhkur ning sega korralikult. Seejärel sega sisse ananass, banaan ja pool pähklitest.

Küpseta kaks põhja (28cm vormis) – 25-30 minutit. Jahuta ning määri vahele, peale ja külgedele glasuuri.

Glasuur: Sega või ja toorjuust. Lisa tasahaaval sõelutud tuhksuhkur.

Natukene liiga magus tuli. Järgmine kord teen kindlalt pool kogust.. Aga üldiselt üks parimaid kook-torte, mida ma söönud olen igatahes. Ja no söögikogemust mul on.
Järgmiseks tuleb see tort.


Lisa kommentaar so far
Lisa kommentaar



Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s



Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: